Ontañón Viura Blanco 2023 DOCa
Popis
Bodegas Ontañón,Španělsko,Rioja
Viura
POZNÁMKY VINAŘE
Po pečlivém výběru hroznů následuje macerace a fermentace při teplotě 18-20°C. Bylo zjištěno, že chemické procesy probíhající v rozmezí těchto teplot, dokáží nejlépe uchovat pestrou paletu aromat. Následně víno zůstává po dobu 6 měsíců v sudech z amerického dubu. V tomto procesu zase víno získává dokonalou harmonii ovocného aroma a lehkého nádechu vanilky. Poté je víno lahvováno a nechává se rok zrát. Jedině tak dosáhne požadované, prvotřídní kvality.
PROFIL VÍNA:
Vzhled: | bledě žlutá barva |
Aroma: | elegantní ovocná vůně hroznů s kořeněným vanilkovým nádechem |
Chuť: | intenzivní a vyvážená s dlouhou perzistencí |
Zrání: | 6 měsíců v sudech z amerického dubu |
Projev: | bílé, tiché, suché |
Výraz: | středně aromatické, ovocné, plnější, lehké, osvěžující, minerální |
Alkohol: | 12,5% |
Objem: | 0,75 |
GASTRONOMIE:
Víno podávejte při teplotě12°C.Jde velmi dobře párovat s jídly jako jsou mořské plody, ryby, saláty a těstoviny.
OCENĚNÍ:
Wine Spectator 2015, 91 bodů, cenu obdržel ročník vína:2014Prague Wine Trophy 2014, 88 bodů, Prague Gold, cenu obdržel ročník vína: 2011
Decanter 92 bodů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Bodegas Ontañón sídlí v městečku Logrono, v centru španělské vinařské oblasti Rioja. Vinice se rozprostírají na úbočí masivu Sierra de Yerga, v podmínkách tohoto jednoho z nejvýše položených vinohradů v oblasti Rioja, se skvěle daří odrůdám Tempranillo, Garnacha a Graciano. Vinohrady nejsou výjimečné pouze svou nadmořskou výškou, ale také půdou bohatou na minerály a mírným klimatem.